Chartercrew sliderafbeelding

Vacature: leuke bijbaan, zeilend zomerwerk. Geef je op voor onze pool.

Bounty Crew

Welkom in de wereld van de chartervaart

Zoek jij een leuke baan of bijbaan in de traditionele zeilvaart?
Neem een sabbatical en maak je hoofd leeg!
Maak je van je hobby je werk?

Meld je snel aan voor deze werkpool en vind je droombaan!


Vaar een zeilseizoen, een periode of enkele dagen op een traditioneel zeilschip. Kom werken op het water en ontdek wat Nederland te bieden heeft.


Wat denk je ervan? Een hele dag zeilen met mensen die plezier willen maken, of lekker op zeilvakantie? En daar ook nog voor betaald krijgen? Solliciteer direct en word opgenomen in de werkpool. Ga op ontdekkingsreis door Nederland, neem een sabbatical of werk een dag, weekend of periode wanneer het jou uitkomt. Werk als deksmaat of horecamedewerker op één van de zeilschepen van de grootste historische zeilvloot ter wereld. Dat klinkt supergaaf toch? Deze vacature is geschikt voor jongeren vanaf 17 jaar.

Ben je met je eindexamenjaar bezig, of al klaar? Weet je nog niet wat je gaat doen? Dan hebben wij de leukste zomerbaan voor jou. Je vaart op een authentiek zeilschip, je doet werkervaring op, krijgt kost en inwoning en je verdient er ook mee. Aan boord ben je lekker veel buiten en je bent actief bezig. Je ontdekt nieuwe plaatsen en ontmoet nieuwe mensen van allerlei nationaliteiten. Eigenlijk beleef je alles wat je tijdens een wereldreis ook kunt meemaken. Bespaar jezelf het geld en ga aan de slag in de zeilende chartervaart.

Geweldig toch, als je gek bent van het water, dat je van je hobby (zeilvereniging, waterscouts, zeekadetten)  je werk maakt? Ja, dat kan. Zet nu een volgende stap, regel een dienstboekje en solliciteer met een goede motivatie. Meld je aan voor de cursus Basistraining Zeilvaart. Je leert tijdens een vijfdaagse mini-opleiding alles over varen en veiligheid. Daarna kan je direct, veilig en vol vertrouwen aan de slag.

Wat ook mogelijk is, als je hart uitgaat naar de binnenvaart met vrachtschepen: je gaat een vaarseizoen lang zeilen en volgt tegelijkertijd de zestigdaagse praktijkopleiding matroos van Edumar. Na dit seizoen en met het succesvol afsluiten  van een examen heb je alles wat je nodig hebt om direct door te stromen naar de binnenvaart. Vanaf dan ga je ook écht geld verdienen. Wil je meer informatie? Neem contact op met Quo Vadis Personeelsdiensten, het gespecialiseerde uitzendbureau voor de binnenvaart.

Bounty actief

Wat ga je doen? Dat hangt af van wat je kunt en wat je wilt leren. Maar je zou aan de slag kunnen als deksman (of deksvrouw!), stuurman, machinist, of kok, of je gaat werken in de catering. Je werkt een dag of een langere periode aan boord van één schip of verschillende schepen. Je reist daarnaartoe of je woont aan boord en je krijgt er kost en inwoning. Je ontvangt salaris, op zijn minst het wettelijke minimumloon. Mogelijk wordt bovendien een belangrijk deel van je opleiding tot matroos tot schipper vergoed.

Je kunt al vanaf  je 16e jaar een dienstboekje aanvragen. Dat boekje heb je nodig om als dekmaat je vaaruren te registeren. Het is een formaliteit, waar geen voorwaarden vooraf aan verbonden zijn. Wil je achter de bar staan, of als cateringmedewerker werken, dan heb je géén dienstboekje nodig. Sterker nog: je kunt dan direct aan de slag wanneer het jou uitkomt. Je hebt wél een Burgerservicenummer (BSN) nodig. Wij zijn vooral op zoek naar meerderjarige watersportliefhebbers. maar als je jonger bent en echt goed gemotiveerd bent horen wij het graag.

Alvast een fijne tijd gewenst en tot snel aan boord!
Vacature leuke bijbaan zeilen zomerwerk geef je op voor onze pool