Vacature leuke bijbaan zeilen zomerwerk geef je op voor onze pool

Op zoek naar een leuke (bij)baan in de traditionele zeilvaart?
Wil je als break even je hoofd leeg maken?

Geef je op voor deze werk pool!

Vaar een zeilseizoen, periode of enkele dagen mee op een traditioneel zeilschip.
Kom werken of ga op ontdekkingsreis naar wat Nederland te bieden heeft.

Een hele dag zeilen met mensen die plezier willen maken of lekker op zeilvakantie zijn? En daar nog voor betaald krijgen ook? Solliciteer direct en word opgenomen in de werkpool. Ga op ontdekkingsreis, neem een sabbatical of werk wanneer je beschikbaar bent en het jou uitkomt, als deksmaat of horecamedewerker op een zeilschip van de grootste historische zeilvloot van de wereld. Dat klinkt toch super gaaf toch? Deze vacature is geschikt voor jongeren vanaf 17 jaar.

Kies het ruime sop!

Ben je met je eindexamen jaar bezig (of al klaar) en weet je nog niet wat je gaat doen? Dan hebben wij de leuke zomerbaan! Je kunt varen op een authentiek zeilschip, werkervaring opdoen en nog geld verdienen ook.

Maak van je hobby je werk

Lijkt het je niet super leuk, dat je van je hobby bij een zeilvereniging of bij de zeekadetten zat of omdat je van het water en buiten zijn houdt, een volgende stap naar werk te maken. Aan boord ben je lekker veel buiten, kun je actief bezig zijn, ontdek je nieuwe plaatsen en ontmoet je nieuwe mensen van diverse nationaliteiten. Eigenlijk alles dat je tijdens een wereldreis ook zou kunnen meemaken. Bespaar jezelf het geld en ga aan de slag in de zeilende chartervaart.

Matroos-Bounty-actief

Het leven aan boord

Wat ga je doen? Dat hangt af van wat je kunt en wat je wilt leren. Maar je zou aan de slag kunnen als deksman, in de machinekamer of in de catering. Je werkt een dag of langere periode aan boord van één schip of verschillende schepen. Je reist daar naar toe of je woont aan boord en krijgt er kost en inwoning. Tevens ontvang een vergoeding / salaris, gebaseerd op het wettelijke minimumloon, en een belangrijk deel van je opleiding tot schipper.

Hoe oud moet je zijn?

Je kunt al vanaf 16 jaar een dienstboekje aanvragen; dit is nodig om als dekmaat je vaaruren in bij te houden. Wil je in de catering werken, dan heb je géén dienstboekje voor nodig en kun je al direct aan de slag wanneer het jou uitkomt. Weliswaar is de tijd dat je dan wettelijk mag werken minder dan bijvoorbeeld als je 18 jaar bent. Je dient sowieso in het bezit te zijn van een Burgerservicenummer (BSN). Wij zijn vooral op zoek naar meerderjarige zeilfans, maar mocht je jonger zijn en echt een heel goede motivatie hebben, dan ontvangen wij die graag.

[/vc_column_text]

Een fijne zomer gewenst en tot ziens aan boord!