Opleidingen kompas

Bekijk overzichtelijk verschillende vaaropleidingen en cursussen in Nederland.

Wij informeren graag welke koers er gezet moet worden om aan de minimale bemanningseisen te voldoen en de juiste documenten te verkrijgen voor het werken in de charter- en binnenvaart. Of het nu gaat om schipper, stuurman, machinist, deksman of matroos.

MINI ZEILCURSUS

Ontdek de vrijheid van het zeilen met onze Mini Zeilcursus en Praktijkdag op de Bounty, ideaal voor iedereen die van zeilen hun carrière wil maken. Voor slechts een kleine weggeefprijs ontvang je een leuke en uitgebreide e-learning over de basisprincipes van het zeilen, maar ook een hands-on praktijk ervaring aan boord van de traditionele Brigantijn Bounty.

  • Combineer theorie met praktijk door zowel online leren als actieve deelname aan boord.

  • Verrijk je vaardigheden met oude en nieuwe zeiltechnieken, onder begeleiding van ervaren zeilers.

  • Geniet van een inclusieve crewlunch, waardoor de dag ook een sociale belevenis wordt.

  • Sta open als beginner en ervaren zeiler om je kennis te verbreden en een netwerk op te bouwen binnen de zeilgemeenschap.

  • Mis deze kans niet om je passie voor het zeilen om te zetten van je hobby naar werk en wordt voor een dag onderdeel van onze crew.

Schrijf je nu in en ontdek waar jouw passie voor het zeilen jou kan brengen!

PRAKTIJK Veiligheidstraining Deksmaat

Ontdek de wereld van de chartervaart. Deze veiligheidstraining Deksmaat Zeilvaart is essentieel voor iedereen die in de binnenvaartsector aan de slag wil. Deze cursus is niet alleen noodzakelijk voor het verkrijgen van het dienstboekje, maar biedt ook een praktijkgerichte leerervaring, specifiek gericht op de zeilvaart.

De training omvat overnachtingen en maaltijden en legt de nadruk op saamhorigheid, gastvrijheid en veiligheid aan boord. Het is een ideale manier om van je hobby een beroep te maken of een nieuwe carrièrerichting in te slaan.

Geniet van een verrijkende leerervaring die niet alleen educatief, maar ook een aangename activiteit maakt.

Locatie: Lelystad

MATROOS BINNENVAART 90 DAGEN

Start je carrière in de binnenvaart met een Matroos Binnenvaart opleiding, die praktijkervaring combineert met E-learning. Zeer geschikt voor zij-instromers, biedt deze opleiding binnen 90 vaardagen, inclusief kost en inwoning aan boord, de kans om even een andere koers in je leven te zetten, met het grote voordel om de officiële aantekening 'Matroos' te verdienen. Ideaal voor wie na een charter zeilseizoen wil doorstromen naar de binnenvaart.

Geen lange schoolopleiding nodig; binnen 90 dagen kun je al aan de slag in een goed betaalde binnenvaartbaan.

Interesse om deze stap te zetten? Zet koers naar jouw toekomst op het water!

GROOT VAARBEWIJS ZELFSTUDIE

Deze praktijkgerichte opleiding tot schipper in de binnenvaart is speciaal ontworpen voor diegenen die het vak in de praktijk willen leren. Het biedt een uitstekende mogelijkheid voor carrièreswitchers om zich te heroriënteren en de nodige vaardigheden te verwerven. De opleiding kan zowel als zelfstudie worden gevolgd, met de optie om te upgraden naar online klassikaal onderwijs.

Dit flexibele leertraject stelt u in staat om op uw eigen tempo te studeren en praktijkervaring op te doen, waardoor u zich kunt voorbereiden op een succesvolle carrière in de dynamische wereld van de binnenvaart.

SCHIPPER RONDVAARTBOOT

De opleiding Schipper Rondvaartboot in Beperkt Vaargebied is geaccrediteerd door het CCV, een onderdeel van het CBR. Deze opleiding is speciaal ontworpen voor het opleiden van schippers voor rondvaartboten in beperkte vaargebieden.

De opleiding is bedoeld voor mensen die niet alleen vaartijd willen opdoen, maar ook de vaarbevoegdheid willen behalen om als schipper op rondvaartboten in de Amsterdamse grachten te mogen varen.

RIJNPATENT

Schippers in de Nederlandse beroepsvaart hebben een Groot Vaarbewijs nodig, maar voor de Duitse Rijn is een Rijnpatent essentieel vanwege de unieke regelgeving en navigatie-eisen.

Dit patent bevat 'Strecken' 1 t/m 7, die corresponderen met verschillende segmenten van de Rijn en haar zijrivieren. Elke Strecke vereist specifieke kennis voor veilige navigatie, waardoor schippers toegang krijgen tot nieuwe vaargebieden en kansen op de internationale waterwegen.

MARITIEME BHV-CURSUS

In de Arbowet staat dat elk bedrijf verplicht is om op het gebied van Bedrijfshulpverlening op doeltreffende wijze maatregelen te nemen . Deze cursus is bedoeld voor alle medewerkers die willen optreden als BHV’er.

BASISCERTIFICAAT MARIFONIE

Voor het behalen van het Basiscertificaat Marifonie, bieden wij een zelfstudiepakket aan. Daarmee mag je de de vaste marifoon, de handheld marifoon en de AIS aan boord bedienen.

Adres

Chartercrew.nl
Claerbeek 41
8242 KG Lelystad

+31651173043

info[at]chartercrew.nl

KvK nummer: 37115330

BTW: NL183.05.459.B01


© 2024 • Chartercrew.nl