Chartercrew, wie zijn wij

Alex van Klaveren

Chartercrew is voor mij een hobby en ik vind het belangrijk om mensen te verbinden aan de chartervaart. Het gaat me niet om de provisie of andere winstoogmerken. Ik vind dat niet belangrijk. Ik wil mensen die werk zoeken helpen met het bepalen van de juiste koers en verder wil ik dat de scheepseigenaren de juiste crew vinden.

Als je dat al een verdienmodel wil noemen: de provisie over verrichte diensten dekt de kosten van website en organisatie, meer niet. Tot nu toe bestaat Chartercrew vooral uit een heleboel liefdewerk en oud papier.

Voor mezelf: ik focus mij op het vormen van een goed team met mooie en leuke mensen voor mijn eigen schip en daar vaar ik graag mee.

Missie Chartercrew

KISS: Keep it Simple, keep it Short.

De kracht van Chartercrew ligt bij de passie voor het zeilende avontuur. Hier kan je van je hobby je werk maken, op ontdekkingsreis gaan. Relatief snel kan je aan het werk als deksmaat en tijdens het seizoen kan je groeien – al werkende en met behulp van de praktijkcursus matroos. Haal je stempel en groei door naar zeilschipper, of in de binnenvaart naar matroos binnenvaart, met een beter salaris.

Chartercrew is een informatieplatform zonder winstoogmerk. De toenemende en steeds meer erkende krapte op de arbeidsmarkt vormt een serieuze bedreiging voor de sector. Personeelszaken zouden veel professioneler opgepakt moeten worden. Als de branche dat niet voor elkaar krijgt, zal de markt zijn eigen keuzes maken. Schippers en scheepseigenaren die daar geen rekening mee houden zouden het wel eens heel zwaar kunnen krijgen.

Waarschijnlijk zal werkelijk doorvoeren van de EU-eisen leiden tot een zekere koude sanering. De overgeblevenen zullen daar echter sterker uit tevoorschijn komen.


© 2023 • Chartercrew 2023 • Website door Killer SEO