UA-48379159-1
 

Opleidingen en trainingen


Praktijk cursus zeilvaart 21 t/m 25 maart 2022

Zeilschip Bounty

Zeilschepen Gulden Belofte & Bounty

22 maart ’s morgens aan boord van de Gulden Belofte in Lelystad

4 dagen training met zeilen waar de wind ons brengt met de Gulden Belofte

26 maart ’s morgens van boord van de Gulden Belofte in Lelystad

26 maart training en afsluiting op dwarsgetuigd zeilschip Bounty


Leg een basis voor een baan in de zeilvaart

In deze training leg je de basis voor een nieuwe carrière op twee totaal verschillende schepen: Klipper Gulden Belofte en brigantijn Bounty. Deze schepen varen met gasten in de vorm van een meerdaagse zeilvakantie of een authentieke zeilbelevenis in de vorm van een dagtocht.

Deze training is ontwikkeld in samenwerking met de Maritieme Academie Harlingen en van harte aanbevolen als optionele aanvulling op de opleiding tot matroos. Deze training is speciaal voor matrozen in opleiding, deksmannen (én -vrouwen), iedereen die een baan in de zeilvaart overweegt. Natuurlijk zijn ook andere belangstellenden van harte welkom.

We bieden op deze twee schepen een intensief trainingsprogramma van en voor de zeilende beroepsvaart. De training start in de Bataviahaven in Lelystad. De eerste vier dagen verblijf je op de Gulden Belofte en leer je alle basisvaardigheden die een maat moet hebben op een zeilend charterschip. Zaken zoals touwbehandeling, zeiltheorie, navigatie, zeil zetten, zeiltrim, omgaan met gasten, veiligheid en diverse zeilmanoeuvres komen aan bod. Je krijgt een uitgebreid leerboek met diverse oefeningen en geheugensteuntjes. We varen naar verschillende havens en zien elke dag dat het leven in een andere haven er toch weer anders uitziet dan gisteren.

De laatste dag zal de training plaatsvinden op de Brigantijn Bounty. Hiermee ga je de opgedane kennis met langs getuigde zeilen, combineren met dwars getuigde zeilen. In teamverband 9 zeilen (405 m2 zeiloppervlak) en 114 lijnen bedienen is een geweldige ervaring.  De training eindigt op 26 maart waar ze is begonnen in Lelystad.

Kosten

De prijs van deze training, inclusief leerboek, certificaat, maaltijden en overnachtingen, bedraagt €595,- per persoon, inclusief BTW.
Genuttigde dranken worden op beide schepen genoteerd en achteraf verrekend.

LEES HIER: Artikel en ervaringen voorgaande trainingen >>>

Meld je tijdig aan, want vanwege kwaliteit v/d cursus is er een beperkt aantal deelnemers mogelijk.

eer informatie We helpen u graag verder