Opleidingen en trainingen banner

Opleidingen en trainingen

Praktijkcursus zeilvaart 24 t/m 26 maart 2023

Klipper onder zeil

Zeilklipper Avontuur

24 maart welkom aan boord van de Avontuur in Lelystad

Tweedaagse praktijktraining met zeilen waar de wind ons brengt

25 maart de laatste overnachting op de Avontuur in Lelystad

Bounty

Brigantijn Bounty

26 maart is de laatste dag; kennis en ervaring in praktijk brengen tijdens dagtocht op zeilschip de Bounty. Een prachtige en traditioneel dwarsgetuigde tweemastbrigantijn.

Leg de basis voor een baan in de zeilvaart

In deze training leg je de basis voor een nieuwe carrière op twee totaal verschillende schepen: de klipper Avontuur en de brigantijn Bounty. Deze schepen varen met gasten meerdaagse zeilvakanties of dagtochten met authentieke zeilbelevenissen.

Deze training is ontwikkeld in samenwerking met de Maritieme Academie Harlingen en van harte aanbevolen als optionele aanvulling op de opleiding tot matroos. Deze training is speciaal voor matrozen in opleiding, deksmannen (én deksvrouwen), en verder voor iedereen die een baan in de zeilvaart overweegt. Natuurlijk zijn ook andere belangstellenden van harte welkom.

We bieden op deze twee schepen een intensief trainingsprogramma van en voor de zeilende beroepsvaart. De training start in de Bataviahaven in Lelystad. De eerste vier dagen verblijf je op de Avontuur en leer je alle basisvaardigheden die een maat moet hebben op een zeilend charterschip. Zaken zoals touwbehandeling, zeiltheorie, navigatie, zeil zetten, zeiltrim, omgaan met gasten, veiligheid en diverse zeilmanoeuvres komen aan bod. Je krijgt een uitgebreid leerboek met diverse oefeningen en geheugensteuntjes. We varen naar verschillende havens en zien elke dag dat het leven in een andere haven er toch weer anders uitziet dan gisteren.

De laatste dag zal de training plaatsvinden op de Brigantijn Bounty. Hiermee ga je de opgedane kennis met langsgetuigde zeilen, combineren met dwarsgetuigde zeilen. In teamverband negen zeilen (405 m2 zeiloppervlak) en 114 lijnen bedienen is een geweldige zeilbeleving ervaring.  De training eindigt in Bataviahaven te Lelystad, waar ze is begonnen.

Kosten

De prijs van deze training, inclusief leerboek, certificaat, maaltijden en overnachtingen,
Bedraagt € 495,- per persoon, inclusief BTW.

Genuttigde dranken worden op beide schepen genoteerd en achteraf verrekend.

LEES HIER: Artikel en ervaringen voorgaande trainingen >>>

Meld je tijdig aan, want om de kwaliteit van de cursus te waarborgen is het aantal deelnemers beperkt.