blog image

De extra ogen in het achterhoofd van de schipper

December 31, 20231 min read

Tijdens de vierdaagse training “veiligheid deksmaat” leer je dat veilig werken niet alleen belangrijk is voor jezelf, maar ook voor de veiligheid van de gasten aan boord. Een deksmaat of matroos is onmisbaar, als het paar extra ogen in het achterhoofd van de schipper.

Een deksmaat of matroos verplaatst zich actief over het gehele schip. Hij of zij werkt met risicovolle onderdelen en helpt mee met het onderhoud. Hij of zij stuurt de gasten aan en zorgt dat ze zich op hun gemak voelen.

Tijdens de veiligheidstraining van Chartercrew.nl leren zij de eerste basiskennis. Ze krijgen handvatten waarmee ze mogelijke gebreken of gevaarlijke situaties aan boord van een schip herkennen. Zo fungeren ze als het extra paar ogen van de verantwoordelijke schipper.

Dankzij directe planning en gezamenlijke organisatie lossen schipper en bemanning mogelijke problemen meestal snel en adequaat op.

Meer informatie of aanmelden voor de veiligheidscursus zeilvaart.

blog author image

Alex van Klaveren

Alex van Klaveren is een gepassioneerde zeilprofessional en beheerder van Chartercrew.nl, met een missie om mensen te inspireren en te enthousiasmeren voor maritieme avonturen en carrièrekansen.

Back to Blog

Adres

Chartercrew.nl
Claerbeek 41
8242 KG Lelystad

+31651173043

info[at]chartercrew.nl

KvK nummer: 37115330

BTW: NL183.05.459.B01


© 2024 • Chartercrew.nl