Opleidingen kompas banner

Opleidingen kompas

Bekijk overzichtelijk verschillende vaaropleidingen en cursussen in Nederland.

 

Wij informeren graag welke koers er gezet moet worden om aan de minimale bemanningseisen te voldoen en de juiste documenten te verkrijgen voor het werken in de charter- en binnenvaart. Of het nu gaat om schipper, stuurman, machinist, deksman of matroos.

Bounty actief

Ontdek de wereld van de chartervaart en volg voor meer kennis en veiligheid deze praktijkopleiding, die jaarlijks eind maart plaatsvindt.  Maak van je hobby je werk of neem een sabbatical. Cursus data: 22 t/m 24 maart 2023.

Locatie: Lelystad

Opleiding matroos binnenvaart

MATROOS BINNENVAART 90 dagen.

Met deze praktijkopleiding tot matroos is het mogelijk om met 90 vaardagen, in combinatie met werken op een schip, het stempel Matroos in het Dienstboekje te verkrijgen.

Als je een seizoen op een schip hebt gewerkt kan je afspraken maken met je werkgever over betaling van deze praktijkcursus.

Ook als je dit zelf financiert, is het voordeel dat je geen lange opleiding op school hoeft te doen. Op aangename en laagdrempelige wijze in zestig dagen het stempel Matroos in je dienstboekje; een ideale en leuke manier om na het zeil seizoen een goed betaalde baan te vinden in de binnenvaart.

Informatie binnenvaart opleidingen

Deze opleiding is speciaal opgezet voor degenen die het vak van schipper in de praktijk leren. Hierbij is niet de vaartijd van vier jaar vereist, zoals bij de reguliere opleiding, maar slechts één arbeidsjaar van 180 dagen. De praktijkopleiding schipper binnenvaart is uitermate geschikt voor mensen die een carrière switch maken. Deze zelfstudie kan  geüpgraded worden naar online klassikaal.

Informatie binnenvaart opleidingen

Deze opleiding is speciaal opgezet voor degenen die het vak van schipper in de praktijk leren. Hierbij is niet de vaartijd van vier jaar vereist, zoals bij de reguliere opleiding, maar slechts één arbeidsjaar van 180 dagen. De praktijkopleiding schipper binnenvaart is uitermate geschikt voor mensen die een carrière switch maken. De opleiding kan op meerdere locaties in NL gevolgd worden.

Schipper rondvaart opleiding

De praktijkopleiding schipper rondvaartboot is door het CCV (onderdeel CBR) geaccrediteerd Deze is speciaal voor het opleiden tot Schipper Rondvaartboot Beperkt Vaargebied.
De opleiding Schipper Rondvaartboot Beperkt Vaargebied is voor mensen die naast vaartijd ook de vaarbevoegdheid willen behalen voor schipper rondvaart van het Amsterdamse grachten.

Rijnpatent opleiding

Schippers in de beroepsvaart hebben in Nederland het Groot Vaarbewijs nodig, óf het Rijnpatent. Het Rijnpatent is bedoeld als aanvulling voor mensen die ook op de Duitse Rijn willen schipperen.

Maritieme bhv cursus
In de Arbowet staat dat elk bedrijf verplicht is om op het gebied van Bedrijfshulpverlening op
doeltreffende wijze maatregelen te nemen . Deze cursus is bedoeld voor alle medewerkers die willen optreden als BHV'er. 


Voor het behalen van het Basiscertificaat Marifonie, bieden wij een zelfstudiepakket aan. Daarmee mag je de de vaste marifoon, de handheld marifoon en de AIS aan boord bedienen.